Woonvorm voor dementerende ouderen in Witmarsum

Het oude gemeentehuis van Wonseradeel in Witmarsum wordt op dit moment verbouwd tot een particuliere zorginstelling voor dementerende mensen. In totaal realiseert zorgaanbieder September zeventien appartementen met een eigen badkamer.
September biedt particuliere zorg die vergoed wordt uit PGB-geld.
Door te bezuinigen op overhead en extra managementlagen zegt September betere zorg te kunnen bieden. Vrijdag 11 en vrijdag 18 november is er een speciale informatiemiddag. De verbouwing is dan nog niet klaar, maar bezoekers krijgen wel een indruk.
Eerste in Fryslân
Het is de eerste zorginstelling die September in Fryslân realiseert. Op drie plaatsen in Nederland zijn vergelijkbare woonvormen opgezet. Leidinggevende Caroline Krol van de woonvorm in Witmarsum: "In principe zijn de appartementen bij September bedoeld voor mensen met dementie, maar hun eventuele partner kan hier ook wonen, maar soms is dat niet haalbaar. Naast het oude gemeentehuis realiseert thuiszorgorganisatie Patyna appartementen voor mensen die wel zelfstandig kunnen wonen. Onze gebouwen zijn middels een gang aan elkaar verbonden." Op die manier kan iemand met dementie bij September wonen en kan de partner op zichzelf blijven wonen.