Streppel: "Verdiende nederlaag, maar wel onnodig"

Trainer Jurgen Streppel van sportclub Heerenveen baalt dat zijn club er vrijdag niet in is geslaagd om in Rotterdam te winnen van Sparta. "We hadden een geweldig begin, maar dan vergeten we een keertje om met onze man mee te lopen en dan ligt de bal bij de tegenstander. Dat is helaas ook voetbal."
Volgens Streppel heeft Heerenveen terecht verloren, maar was de nederlaag eigenlijk niet nodig. "We hebben drie, vier hele grote mogelijkheden gehad in het begin van de tweede helft om deze wedstrijd weer in evenwicht te brengen en dat lukte helaas niet."
Streppel vervolgt: "Door een persoonlijke fout wordt het dan uiteindelijk 3-1 en dan wordt het helemaal lastig, maar we hebben alles geprobeerd."
Fout van Mulder
Met de persoonlijke fout doelt Streppel op keeper Erwin Mulder die het derde doelpunt van Sparta niet kon keren, omdat de bal door zijn voeten glipte. Mulder wilde daar zelf niet te veel woorden aan vuil maken. "Het is gebeurd en we hebben allemaal gezien wat er gebeurd is. En dan moet je verder en het achter je neerleggen."
De voetbalclub uit Heerenveen scoorde dan wel in de achtste minuut het eerste doelpunt, toch was Mulder er toen niet van overtuigd dat het een ‘makkie’ zou worden. "Ik wist dat zij in de counter wel gevaarlijk konden zijn en dat hebben ze vandaag bewezen. Dat hebben ze goed gedaan."
Zuur
SC Heerenveen won de laatste acht wedstrijden, maar deze keer gaan ze zonder winst de bus in. "Het komt wel hard aan. We wilden deze wedstrijd voor de interland break graag winnen. Er komen straks loodzware wedstrijden aan en dan moet je als SC Heerenveen deze wedstrijd tegen Sparta eigenlijk gewoon winnen en dan is het heel zuur als dat niet lukt."