Eindelijk zit het Cambuur mee: 2-1 tegen Volendam

Cambuur heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 gewonnen van Volendam. In de 16de minuut zette Kevin van Kippersluis de stand op 1-0 voor Volendam. Meteen daarna zette Cambuur druk, maar vier corners in de eerste helft leverden niets op.
Het ging allemaal goed, tot in het zestienmetergebied, zei verslaggever Geert van Tuinen. Cambuur had verweg het meeste balbezit, maar kon er niet doorheen komen. Ook Robbert Schilder kon een vrije trap in de laatste minuut van de eerste helft niet achter de keeper krijgen.
De tweede helft begon zonder grote kansen. Na meer dan een uur gespeeld te hebben, werd het weer spannend in het penaltygebied van Volendam. In de 72e minuut maakte invaller Sander van der Streek de gelijkmaker. Hij stond nog geen vijf minuten op het veld, en roste de bal van een meter of 18 via de lat in de kruising.
"In echte Van der Streek deze goal", zei verslaggever Geert van Tuinen, "en absoluut verdiend". Alle 7250 toeschouwers in het Cambuurstadion zagen dat Volendamkeeper Hobie Verhulst volslagen kansloos was.
In de slotfase van de wedstrijd ging Cambuur verder op jacht naar de winst. Dat lukte, diep in de blessuretijd maakte Martijn Barto het winnende doelpunt. Meteen daarna klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 2-1.