Súdwest-Fryslân trekt meer watertoeristen

Wettertoerisme yn Heech © Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
Steeds meer watertoeristen komen naar Súdwest-Fryslân. In vergelijking met vorig jaar kwamen er dit jaar 11 procent meer pleziervaarders onder de bruggen van de gemeente door. Súdwest-Fryslân heeft dit onderzocht door te tellen hoeveel toeristen er de bruggen en sluizen passeerden. Dat waren er dit jaar tot september 357.496, terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar 320.706 waren. De reden voor de groei is de mooie nazomer van dit jaar.
Het toeristische vaarseizoen kwam dit jaar langzaam op gang door het koude voorseizoen, maar de zomer en vooral de mooie nazomer maakten dit ruimschoots goed. Dit zijn de ervaringen van VVV Súdwest-Fryslân en een aantal campings en jachthavens in de gemeente. De tellingen bij bruggen en sluizen laten gemeentebreed hetzelfde zien: overal passeerden meer boten.
Wethouder Maarten Offringa is blij met de cijfers. "Het is positief nieuws voor de recreatiesector dat er meer bezoekers en vaarbewegingen zijn", zegt hij. "Het lijkt er op dat het toerisme weer in de lift zit. Mensen zijn weer op zoek naar een boot en willen in 'ús moaie Fryslân' vakantie vieren."