Reduzum eist veilig N354 na weer een ongeluk

De bewoners van de Tsienserbuorren bij Reduzum zijn het meer dan zat. Afgelopen weekeinde ging het voor de zoveelste keer mis op de provinciale weg N354 bij het dorp. Er moet volgens hen nu echt wat gebeuren.
Een auto raakte zondagmiddag in een slip en botste frontaal op een andere auto. Vijf mensen, waaronder twee kinderen, raakten gewond bij het ongeluk en moesten naar het ziekenhuis. De hulpdiensten kwamen massaal in actie. Dat was niet voor het eerst dit jaar.
Zo was er bijvoorbeeld in maart ook al een frontale botsing op dezelfde weg bij Reduzum, met twee gewonden. In februari raakte een vrouw gewond toen ze vanaf een zijweg de N324 wilden oprijden en een busje over het hoofd zagen. En zo gaat het al jaren.
Maatregelen te laat
Er wordt al lang gesproken over maatregelen. Zo zou het kruispunt worden aangepakt en de weg voor een deel worden versmald. Deze snelheidsbeperkende maatregelen worden echter pas in 2018 uitgevoerd. Dat is veel te laat, zo vindt dorpsbelang Reduzum.
Het is wachten op een eerste dodelijke ongeval, aldus de bewoners. Zij willen dan ook opnieuw om tafel met de provincie en eisen maatregelen. Want het is zo langzamerhand één minuut over twaalf. Maar in eerdere gesprekken heeft de provincie al aangegeven voorlopig niets te zien in het aanpakken van de gevaarlijke bochten.