Stationsbrug in Franeker feestelijk geopend

De nieuwe Stationsbrug in Franeker is vrijdagmorgen officieel geopend. Gedeputeerde Sietske Poepjes nam met leerlingen van drie basisscholen uit de stad de brug in gebruik. In januari dit jaar werd begonnen met de sloop van de oude Stationsbrug, die na 60 jaar afgeschreven was.
De gemeente Franekeradeel heeft in totaal 20 miljoen uitgetrokken voor het project Waddenpoort, waar het opknappen van deze brug bij hoort.
Pleziervaart naar Franeker
Wethouder Joop Bekkema: "Drie belangrijke bruggen in de stad pakken we in de Waddenpoort aan. Verder gaan we het stationsgebied nog meer verfraaien. In de stad hebben we ook voor veel aanlegplekken voor boten gezorgd. Franeker is toegankelijker geworden, ook over het water. Zo hopen we in de toekomst ook meer toeristen over het water welkom te heten."
"Blij dat brug nu klaar is"
De werkzaamheden hebben de afgelopen anderhalf jaar voor flink veel overlast gezorgd. Sommige ondernemers zijn ook inkomsten misgelopen, zoals Marcus van der Woude, eigenaar van fietswinkel Van der Woude. "Hoeveel precies wil ik niet zeggen, maar onze klanten konden ons amper bereiken en ook vrachtwagens konden ons niet meer fatsoenlijk bevoorraden. Wij hebben daarom zelf een extra winkelpand op het Sjûkelân in Franeker geopend om toch aan het werk te kunnen." Van der Woude is blij dat het werk nu eindelijk is afgelopen. "Je kunt het waarschijnlijk wel aan mijn gezicht zien. Dit geeft weer lucht."