Bekende Friezen steunen De Friese WIJlanden

De Friese WIJlanden verdienen de titel Mooiste Natuurgebied van Nederland. Althans, dat vinden Tweede Kamerlid Lutz Jacobi, weerman Gerrit Hiemstra en zanger Syb van der Ploeg. Alle drie zijn ze pleitbezorgers om De Frieze WIJlanden de titel te bezorgen.
Bij de verkiezing voor het mooiste natuurgebied van Nederland lijkt het Waddengebied echter veruit de favoriet in Fryslân. De marketingmachine van het Wad draait op volle toeren. Vooral cabaretier Jochem Myjer doet goede zaken met zijn tweets over 'het Ibiza van het noorden.'
13 natuurgebieden
Tot en met 31 oktober kan er worden gestemd op de dertien genomineerde natuurgebieden. Staatssecretaris Martijn van Dam zal daarna de winnaar bekend maken. Het winnende gebied krijgt een bijdrage van maximaal 300.000 euro van het ministerie van Economische Zaken om de kwaliteit en toegankelijkheid en het gebied in binnen- en buitenland op de kaart te zetten.
WIJlanden: 3 gebieden
De Friese WIJlanden is een samenwerking tussen park De Alde Feanen en de nationale landschappen Noardlike Fryske Wâlden en Mar en Klif.