Jagers willen duidelijke regels

Wildbeheerseenheid Tsjonger en Alddjip vindt dat er meer duidelijkheid moet komen voor hun jagers. Momenteel is het zo dat jagers die in verschillende provincies werken met veel verschillende regels te maken hebben.
In de provincies Drenthe en Overijssel zijn weer andere regels van kracht dan bij ons in Fryslân. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de ene provincie wel een nijlgans mag worden afgeschoten en in de andere niet. Dat is vervelend voor de jagers die in bossen werken die over de provinciegrenzen lopen.
Zij moeten er goed om denken niet een overtreding te maken.
Jachtvergunning kwijt
Volgens Gert Huisman van wildbeheer Tsjonger en Alddjip kan de consequentie van een overtreding betekenen dat een jager zijn jachtvergunning kwijtraakt. Hij pleit daarom voor meer uniformiteit in de regelgeving.
Gedeputeerde Johannes Kramer snapt de kritiek en zal binnenkort met zijn collega's van Drenthe en Overijssel om tafel om dichter bij elkaar te komen qua regelgeving.
25 jaar 
Wildbeheerseenheid Tsjonger en Alddjip bestaat 25 jaar en daarom hebben ze zaterdag een braderie georganiseerd bij Hotel De Stripe in WIjnjewoude. Op de braderie kunnen bezoekers uitleg krijgen over de jacht, maar ook over andere zaken die te maken hebben met natuurbeheer.