Rob Maas en Henry van der Vegt per direct weg bij Cambuur

Trainer Rob Maas en technisch directeur Henry van der Vegt van Cambuur stappen beide per direct op. Dat maakt de Leeuwarder voetbalclub zojuist bekend. Aanleiding voor het opstappen van de mannen zijn de tegenvallende resultaten van de ploeg. Cambuur verloor vrijdagavond opnieuw (3-1 van Den Bosch) en staat op een teleurstellende 14de plek in de Jupiler League.
Assistent-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot nemen de taken van Maas eerst over. De directie van Cambuur buigt zich binnenkort over een nieuwe trainer.
Technish directeur Henry van der Vegt heeft na het opstappen van Maas zijn positie ter beschikking gesteld aan de club. Die heeft zijn besluit geaccepteerd.
"Zeer teleurstellend"
Ype Smid, voorzitter van de raad van commissarissen: "Na tien wedstrijden staan we met slechts elf punten op een voorlopige veertiende plek. Daarbij gingen vijf van de zes uitwedstrijden verloren en hebben we dus al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen."
"Als rvc en directie hebben we er na meerdere evaluaties geen vertrouwen meer in dat Rob Maas dit proces gaat keren. Het besluit van Henry van der Vegt om hierop zijn positie ter beschikking te stellen kunnen we alleen maar respecteren. Leuk of makkelijk is dat zeker niet, maar het zijn beslissingen die in het belang van de club moeten worden genomen", zegt Smid
Financiële consequenties
Het vertrek van Maas heeft voor Cambuur wel financiële consequenties. Het contract van de trainer moet afgekocht worden. Om hoeveel geld het gaat, wil Smid niet zeggen.
Het tegenvallende seizoen van Cambuur zorgt er bovendien voor dat de sfeer bij de club niet al te goed is. "We moeten weer positief vooruit nu. Het plezier in het voetbal moet weer terugkomen bij ons", zegt Smid.