Monasch: ''Het wordt tijd om een andere koers te varen''

Donderdagmiddag maakte Jacques Monasch in Den Haag zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van de Partij van de Arbeid bekend. De 54-jarige Monasch gaat de strijd aan met Diederik Samsom en Lodewijk Asscher, omdat hij vindt dat er wat moet gebeuren in de partij.
''Ik heb gezegd: dit kan zo niet zoals het nu in de partij gaat, waar ik al sinds mijn zestiende lid ben. Langzaam merkte ik dat ik dan toch maar die verantwoordelijkheid moet nemen, het debat opengooien en gaan voor de winst bij de lijsttrekkersverkiezingen'', zo zegt Monasch.
Reële kans
Monasch doet niet alleen mee voor de show, hij denkt dat hij een reële kans heeft om te winnen. ''Ik denk dat ik kans heb omdat ik een programma heb wat vele mensen aanspreekt. Ik merk gewoon dat het programma van Samsom en Asscher dat niet doet. De PvdA staat op negen zetels, onder hun verantwoordelijkheid is verkiezing op verkiezing verloren. Het wordt gewoon tijd dat we een andere koers gaan varen.''
Menselijke maat terugbrengen
Een van de ideeën van Monasch is dat de menselijke maat moet worden teruggebracht. Dat geldt voor Europa, daarom moet de PvdA zorgen voor een nieuw Europees verdrag waarbij mensen voorop staan en net het grote bedrijfsleven. Het geldt ook voor het onderwijs, de politie en de zorg. Verder wil Monasch economische immigratie aan de grens stoppen, om eerst de gevolgen van robotisering en de werkloosheid in ons land oplossen.