Henk Wolf schrijft boek over bizar ongeluk met meerkoet

Henk Wolf kreeg ruim een jaar geleden een meerkoet in zijn oog toen hij in zijn klassieke Jeep door de provincie reed. De vogel vloog door het voorruit en raakte hem in het oog. Hij werd geopereerd, maar zijn rechteroog leek verloren te gaan. Het oog heelde echter en hij heeft weer voor 15 procent zicht.
Over het voorval heeft Henk Wolf een boek geschreven 'Een meerkoet in mijn oog', dat 11 oktober gepresenteerd wordt. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Kleine Uil in Groningen. In het Nederlandstalige boek staat veel Fries.
Hallucinaties
Op humoristische wijze beschrijft Henk Wolf hoe zijn brein en hijzelf reageerden op het verlies van het zicht in een oog. Aan de orde komen vreemde hallucinaties, de onmogelijkheid om diepte te zien en het revalidatieproces. Hij moest opnieuw leren fietsen en autorijden, maar koffie ingieten kan hij nooit meer zelf.
Voor beginnend visueel beperkten is het boek een gids, voor dokters een zeldzame 'case study' en Friezen die hem kennen als 'professor Henk' krijgen iets meer inzicht in zijn privéleven. In Buro de Vries sprak hij eerder over zijn ongeluk.