Expositie over Sir Lawrence Alma Tadema officieel geopend

Tentoanstelling oer Alma Tadema iepene © Omrop Fryslân, Annet Huisman
De expositie over Sir Lawrence Alma-Tadema in het Fries Museum is vrijdagavond officieel geopend. Onder andere directeur Kris Callens, kunstenaar Jasper Krabbé, gastcurator Peter Trippi en de Amerikaanse production designer Arthur Max gaven een toespraak. Het Fries Museum heeft meer dan tachtig schilderijen van de in Dronryp geboren Alma-Tadema verzameld. De expositie is vanaf zaterdag te bezichtigen voor publiek. Callens kondigde bij de opening ook aan dat men nu op zoek gaat naar financiering voor het project over Mata Hari.
Mata Hari
De bedoeling is dat er volgend jaar een grote tentoonstelling komt. Het is dan honderd jaar geleden dat Mata Hari geëxecuteerd werd. Dan worden ook de gerechtsdossiers over haar openbaar gemaakt. Dan wordt wellicht duidelijk of ze echt een dubbelspionne was.
Dronryp gratis naar tentoonstelling Alma Tadema
Alle inwoners van Dronryp zijn uitgenodigd om naar de tentoonstelling over het werk van Lourens Alma-Tadema in het Fries Museum te komen. Lourens Alma Tadema werd op 8 januari 1836 geboren in Dronryp. Directeur Kris Callens van het museum maakte dat vrijdagmiddag bekend bij de opening van de tentoonstelling 'Hommage aan Alma Tadema' in de bibliotheek van Dronryp. De tentoonstelling loopt tegelijk met die in het Fries Museum.
In Dronryp zijn tekeningen en knipsels te zien die Alma Tadema in zijn jonge jaren maakte. Dorpsbelang Dronryp wil het liefst alle mensen op een dag met elkaar in het museum krijgen. "Het zou prachtig zijn om het Wilhelminaplein in Leeuwarden vol te krijgen met 'Rypsters' die naar de tentoonstelling gaan", zegt voorzitter Klaas Koopmans van dorpsbelang. Wanneer dat zal gebeuren is nog niet duidelijk. De besturen van de verenigingen in het dorp zullen zich daar de komende dagen over buigen.