Eigenaar coffeeshop Wolvega zet beelden overval online

Coffeeshop Dikrayaat in Wolvega heeft bewakingsbeelden van de gewapende overval van 16 januari op YouTube gezet. Nu pas, omdat ze het vermoeden hebben dat de politie de daders op het spoor is, maar dat er nog net het laatste zetje nodig is. Ze hebben de beelden op eigen initiatief geplaatst.
Michael Piña was aanwezig in de coffeeshop toen de overvallers binnenkwamen. ''We zaten hier met zijn allen. Op een gegeven moment kwamen er twee mannen binnen, een van hen bleef staan bij de balie. Ineens richtte een van de mannen op ons met een AK-47. Vanaf dat moment sloeg de paniek toe.''
''We dachten eerst dat het een grap was''
In eerste instantie dacht Michael dat het een grap was. Toch kwam hij er snel achter dat ze echt in gevaar verkeerder. ''We dachten eerst dat het een grap was. Tot het wapen op ons werd gericht. Toen we dat wapen zagen, wisten we dat het echt was.''
Onderzoek politie
De politie is zelf nog intensief bezig met het onderzoek naar de daders. Er zitten nog zes rechercheurs op de zaak en ze hebben nog volop werk. De politie is niet blij met de publicatie van de beelden, maar begrijpt het wel. De mensen die de beelden plaatsen, willen zo snel mogelijk de daders oppakken. Het wordt pas gevaarlijk als er teksten of afbeeldingen staan. Dan is er mogelijk sprake van smaad.
Gewapende overval
De gewapende overval was op 16 januari 2016. Een aantal mannen kwam de zaak binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen. De overvallers namen geld en drugs mee en vluchtten daarna in een auto. De politie heeft een tijdje naar de daders gezocht, maar kon ze niet meer vinden. Bij de overval in januari raakte niemand gewond.