Omrop Fryslân zendt wedstrijden SC Cambuur uit op televisie

It fuotbalfjild van SC Cambuur © Omrop Fryslân, Joris Kalma
Omrop Fryslân heeft de beeldrechten van de samenvattingen van de uit- en thuiswedstrijden van SC Cambuur verkregen. Dat betekent dat voortaan een dag na de wedstrijd de samenvatting in Fryslân Hjoed te zien is. De Omrop heeft hierover overeenstemming bereikt met Veronica en FOX Sports. Het gaat alleen om de beeldrechten van de wedstrijden die SC Cambuur in de Jupiler League speelt.
Zaterdag om 18.00 uur is de eerste samenvatting te zien, van de wedstrijd Fortuna Sittard-SC Cambuur. Fryslân Hjoed is 's avonds elk uur te zien op Omrop Fryslân Telefyzje.
Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân is opgetogen over het akkoord dat Omrop Fryslân heeft bereikt. Hij vindt het belangrijk dat de Omrop beelden kan laten zien van de belangrijkste sportevenementen  in Fryslân. "En dêr heart de Jupiler League wis by.” Naast dat de beelden van SC Cambuur nu in Fryslân Hjoed te zien zijn, gaat de live verslaggeving op radio gewoon door. Ook de wedstrijden die SC Heerenveen speelt worden nog steeds live op de radio gevolgd.
SC Cambuur blij
De directie van SC Cambuur is blij met de ontwikkeling. Directeur Ard de Graaf van SC Cambuur vindt het belangrijk dat een regionale club op deze manier de binding met de eigen achterban kan versterken. “Wij zijn hier ontzettend blij mee. Vooral voor de regionale en lokale bedrijven die zich aan onze club verbonden hebben, is het mooi dat ze op de regionale televisie exposure krijgen. En natuurlijk voor de supporters is het belangrijk dat er veel aandacht is voor hun favoriete club."