Wie wil met zijn of haar hoofd op een groot bouwbord?

© Provinsje Fryslân
De provincie Fryslân zoekt mensen die met hun hoofd op een groot bouwbord willen staan. Het gaat om bouwborden die bij kruispunten of langs wegen komen te staan die worden aangepakt. De mensen moeten wel iets hebben met het kruispunt waar hun bord bij komt.
De komende tijd is er 30 miljoen euro beschikbaar voor het veiliger maken van Friese wegen. Dit gebeurt mede na aanleiding van een onderzoek van de ANWB.
De provincie heeft 70 trajecten, kruispunten en oversteekplekken aangewezen die aan het eind van de coalitieperiode veiliger moeten zijn.
Rients Miedema staat al met zijn gezicht op een bouwbord. Zijn plakkaat staat bij de N971, met het citaat 'Se skeure hjir as gekken! Aanst net mear'. De provincie gaat de komende tijd de N917 tussen Oerterp en Sigerswâld aanpakken. Er komt nieuw asfalt, hardere bermen en de snelheid wordt teruggebracht van 80 naar 60 kilometer per uur. Miedema rijdt vaak over de N917 en is blij met de verbeteringen aan de weg.
Mensen die ook net als Miedema 'ambassadeur' willen worden van een kruispunt of weg, kunnen zich aanmelden via www.veiligewegen.frl.