Rixt van der Horst en dressuurteam staan 3e na eerste dag

© Omrop Fryslân
Amazone Rixt van der Horst uit Grou staat met het Nederlandse team na de eerste dag derdde in de landenwedstrijd dressuur. Van der Horst haalde meet haat paard Caraat een score van 71.353 en dat was de vierde score. Donderdag rijdt Van der Horst de individuele finale van de dressuur. De score in die finale telt ook mee voor de landenwedstrijd.
In het landenklassement na de teamtests leidt Groot Brittannië voor Duitsland en Nederland. Maar de competitie is pas halverwege. Het resultaat van de individuele proeven de komende twee dagen komt bij de scores van de teamtests. De drie hoogste scores per land na twee proeven worden bij elkaar opgeteld en bepalen de medailleverdeling. Deze is aanstaande donderdagavond Nederlandse tijd bekend.
Regerend wereldkampioene Rixt van der Horst rijdt haar eerste internationale kampioenschap met Caraat. De negenjarige merrie blonk uit in de stap en staat met Rixt op plaats vier. "Zodra ik de baan in kwam voelde ik een beetje spanning bij Caraat. Het is een heel groot stadion. Het is allemaal nieuw voor Caraat, ze is nog heel onervaren. Wat dat betreft heeft ze het super gedaan."
Ook over haar eigen rijden was Rixt tevreden. "Ik heb het zelf goed op kunnen lossen. Wel een paar dingetjes, maar het waren geen grote fouten. Volgens mij heb ik het wel goed kunnen laten zien. Ik ben heel blij dat Caraat in de stap de ontspanning hield. Ik ben met deze score wel tevreden voor de eerste dag. De komende dagen gaan we er nog een schepje bovenop doen."
Kijk voor al het nieuws over de Paralympische Spelen op http://www.omropfryslan.nl/ps.