Omrin moet nu echt betalen voor REC-storing

De provincie legt 45.000 euro boet op aan afvalverwerker Omrin en die boete moet nu ook echt worden betaald. Dit weekend was er weer een storing in de REC in Harlingen. Gedeputeerde Schrier is kwaad, omdat Omrin zich weer niet aan de afspraken heeft gehouden.
De storing is weer te laat gemeld, er is teveel koolmonoxide uitgestoten en de centrale is niet op tijd buiten werking gesteld. In oktober 2015 had de provincie na een grote storing een boete onder voorwaarden opgelegd, daarvan moet nu een deel worden betaald.
"Ik hoop dat deze prikkel groot genoeg is om de volgende keer even eerder te bellen met het milieu-alarmnummer", zo zegt gedeputeerde Michiel Schrier. De REC sluiten, zoals de statenfractie van GrienLinks wil, daar is nog geen sprake van volgens Schrier. "Ze hebben gewoon een vergunning en daar moeten ze zich aan houden. Als ze daar van afwijken, door bijvoorbeeld te laat te melden, dan hebben wij daar eerder al een last onder dwangsom voor opgelegd en daar volgt nu een boete uit."