Amazone Rixt van der Horst: Ready to go!

Rixt van der Horst
Amazone Rixt van der Horst uit Grou komt dinsdagmiddag om drie uur voor het eerst in actie op de Paralympische Spelen. De tweevoudig wereldkampioen, en tweevoudig Europees kampioen mocht vorige week al even oefenen in de Olympische dressuurring: "De accommodatie is heel erg mooi," zo schrijft Van der Horst op haar blog, "Je kijkt je ogen uit."
Caraat
Van der Horst rijdt op de Paralympische Spelen niet op haar vertrouwde paard Uniek N.O.P. maar op Caraat. Dit paard scoorde in aanloop naar de Paralympische Spelen beter dan Uniek. Daarnaast heeft Caraat in de aanloop al eens een wedstrijd gedaan in Qatar. Dit zou kunnen helpen met het klimaat in Brazilië. Caraat is volgens Van der Horst goed aangekomen in het Zuid-Amerikaanse land, en lijkt zich goed te houden in de grote stadions aldaar. "Caraat heeft het goed naar haar zin, ze was wel wat moe na de reis dus de eerste dagen heeft ze rust gehad. (...) Ze was gelukkig niet heel erg onder de indruk (van het stadion) en bleef heel rustig en relaxed."
Ready to go!
Op twitter laat de Friezin weten dat ze er helemaal klaar voor is:
De paralympische paardensport is goed te vergelijken met de dressuur bij de Olympische Spelen. Een wedstrijd bestaat uit een aantal verplichte onderdelen, en een vrijere opdracht om te rijden op muziek.
Kijk voor al het nieuws over de Paralympische Spelen op omropfryslan.nl/ps.