Waar kun je deze week nog zwemmen in de openluchtbaden?

Tropische temperaturen in september. Voor veel mensen is dat nog eventjes genieten voordat de koude herfst begint. Misschien stiekem nog wel even terugdenken aan de mooie zomervakantie. En waar kun je dat nu het beste doen als in een openluchtzwembad?
Het probleem is alleen dat veel openluchtzwembaden rond deze tijd normaal al dicht zijn. Maar met temperaturen van 30 graden op dinsdag, en 28 en 29 graden op woensdag en donderdag, wordt de verleiding wel heel groot om de deuren van de zwembaden toch nog eventjes op te houden.
De volledige lijst
Omrop Fryslân belde met alle openluchtzwembaden en heeft hier de volledige lijst waar je de komende dagen verkoeling kan zoeken:
De Delte in Gorredijk is alleen nog woensdag 14 september open.
Mounewetter in Witmarsum is open tot en met donderdag 15 septimber.
De Klomp in Wommels is open tot en met vrijdag 16 september.
De Dobbe in Noordwolde is open tot en met vrijdag 16 september.
De Sawn Doarpen in Gytsjerk is open tot en met vrijdag 16 september.
It Gryn in Stiens is open tot en met vrijdag 16 septimber.
Wettervlecke in Surhuisterveen is open tot en met zaterdag 17 september.
De Sawn Stjerren in Hallum is open tot en met zaterdag 17 september.
De Wispel yn de Tynje is open tot en met zondag 18 septimber.
Contracten en vergunningen
Veel openluchtzwembaden willen wel langer open blijven, maar komen dan in de knel met contracten vergunning. Zo ook Zwembad de Haulewelle in Haulerwijk. 'We soene bêst noch wat langer iepen bliuwe wolle, mar ús badjuffen en masters binne al op fakânsje', laat bestuurslid van Dijk weten.
Vanaf volgend jaar wil het zwembad wel een week langer openblijven. 'We sille dan yn it foar oan ús personiel melde dat we oant en mei 10 septimber iepen binne. Mocht it dernei noch moai swimwaar wêze, dan sille we dat besykje op te lossen troch frijwilligers yn te setten.'
Natuurwater
Sta je toch voor een dichte deur bij het zwembad in de buurt, dan kun je natuurlijk altijd nog op een van de stranden of de Fryske meren terecht.