Geart Tigchelaar wint Obe Postmaprijs 2016

Schrijver en vertaler Geart Tigchelaar (1987) heeft de Obe Postmaprijs 2016 gewonnen voor zijn vertaling 'Erik of it lyts ynsektenboek' van Godfried Bomans. Dat is vrijdagavond bekend gemaakt op het Frysk Boekfeest in Tresoar.
Het is Tigchelaar volgens de adviescommissie erg goed gelukt om de bloemrijke taal in deze klassieker uit Nederlandse literatuur te vertalen in het Fries. Tegelijkertijd heeft Tigchelaar de dubbele laag van het verhaal intact gehouden.
is in 1984 door de provincie Fryslân ingesteld. Het is de prijs voor vertalingen in en uit het Fries, in alle genres. De prijs wordt om de vier jaar uitgereikt en bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 2000 euro.
Nominaties
De adviescommissie had vier boeken genomineerd. De andere genomineerden waren Harke Bremer en Jarich Hoekstra met de vertaling De ferjilder van Marten Toonder, Piter van der Veen met In see fan stilte van Vercors en Tsead Bruinja met zijn bundel Stofsûgersjongers/ Stofzuigerzangers.
Het Frysk Boekfeest is de opening van SWALK Frysk op tournee. Op verschillende plekken in Fryslân zijn tot en met 18 september literaire programma's met optredens. Op het Boekenfeest zijn ook het cadeauboek Neiskrift van Marga Claus en Aggie van der Meer en het Aksjeboek voor kinderen Wapper van Yfke Reeder gepresenteerd.
Prijsuitreiking 
Op vrijdag 4 november reikt gedeputeerde Sietske Poepjes de prijs uit in het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden.