NHL wil praktischer en flexibeler onderwijs

Het onderwijs op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) wordt meer gericht op de praktijk en flexibeler. Op dit moment heeft de NHL zo'n 180 studenten die zelf de inhoud en het tempo van de studie bepalen. Directeur Willem Smink verwacht dat dat er de komende jaren veel meer zullen worden
Verbouwing
Door het opnieuw inrichten van de studies wil de NHL het onderwijs inspirerender maken. Smink zegt dat donderdag bij de opening van het studiejaar 2016/2017 van de NHL. De hogeschool heeft de zomermaanden gebruikt om het gebouw aantrekkelijker te maken. Zo is de oude kantine vervangen door een bedrijfsrestaurant met een groter aanbod, zijn er meer lounge- en werkplekken gemaakt en is er ook een inspiratietuin aangelegd. Het aantal studenten van de NHL is met zo'n 13.000 vrijwel gelijk aan dat van vorig jaar.
Openingsdag
Het thema van de openingsdag was 'It's up to you & me' en staat in het teken van inspiratie. De dag werd muzikaal afgetrapt door de Handsome Poets. Aansluitend waren er inspiratie-workshops van onder andere wiskundige Ionica Smeets en tijdmanagementguru David Allen.