Helmholt en Brandsma grijpen naast dagprijs in Vlist

Fierljeppers Bart Helmholt en Nard Brandsma hebben naast de dagprijs gegrepen bij de derde wedstrijd voor de nationale competitie in Vlist. Burgumer Helmholt werd vijfde met een sprong van 19.24 meter. Brandsma uit It Heidenskip werd vierde met 19.70 meter. De winnaar van de dagprijs was Erwin Timmerarends. Hij sprong naar 20.43 meter. De tweede plaats was voor Jaco de Groot die naar 20.07 meter sprong. De derde plaats was voor Rian Baas (19.90 meter).
De beslissing in het eindklassement voor de nationale competitie is aankomende zaterdag.
In Burgum wordt zaterdag de vierde en laatste wedstrijd gesprongen. Bart Helmholt staat bovenaan in het klassement. Daarachter staat Nard Brandsma. Door de wedstrijd in Vlist is het klassement nu wat meer in elkaar geschoven. Jaco de Groot en Erwin Timmerarends staan op de derde en vierde plaats, dicht achter Helmholt en Brandsma. Deze top vier zal zaterdag naar alle vermoedens strijden om de eindoverwinning in het klassement.
Dames
Dymphie van Rooijen ging bij de dames ervandoor met de dagoverwinning. Zij sprong in de finale naar 15.93 meter. Tweede werd Wendy Helmes met 15.66 meter. De derde plaats was voor Kimberly Engelhard (13.70 meter).
Junioren
Bij de junioren sprong Jan Teade Nauta uit IJlst het verst. Hij kwam tot 18.26 meter in de finale. De tweede plaats was voor plaatsgenoot Bobby Zwaagman. Hij sprong 17.94 meter. Freark Kramer uit It Heidenskip werd derde. Hij sprong 17.03 meter.
Jongens en meisjes
Reinier Overbeek won de wedstrijd bij de jongens met een afstand van 17.58 meter. De tweede plek was voor Wietse Nauta met 17.01 meter. Bas van Leeuwen werd derde (16.86 meter).
Bij de meisjes ging de dagwinst naar Fabiënne Overbeek. Zij sprong 14.80 meter. Demi Groothedde (14.43 meter) en Joriene Baas (13.16 meter) werden tweede en derde.