Korfbalvereniging LDODK verkoopt stukjes kunstgras

Korfbalvereniging LDODK uit Gorredijk verkoopt stukjes van hun nieuwe kunstgrasveld. Het is een ludieke actie, waarmee de club extra geld wil ophalen. Bedrijven of particulieren kunnen een of meer vierkante meters van het kunstgras kopen. Zo worden ze eigenaar van dat stukje en helpen ze LDODK aan extra geld.
De kopers hoeven niet in te zitten over het onderhoud van hun stukje, dat wordt gewoon door de club gedaan. Voorzitter Gouke de Vries hoopt dat er met de actie zo'n 5000 euro opgehaald wordt.
"It giet al aardich hurd mei de ferkeap," zo zegt De Vries. "Benammen de plakjes rûnom de koer en by de middenstip binne populêr." Al he hele jaar heeft de club acties op touw gezet om extra geld op te halen.
Deze zomer heeft LDODK twee nieuwe kunstgrasvelden gekregen. De aanleg van de nieuwe velden maakt onderdeel uit van een verhuizing. De Gorredijkster korfballers blijven op Sportpark Kortezwaag, maar de velden liggen nu op een andere plek. Die zijn verplaatst naar een stuk grond naast het zwembad en de sporthal. Volgens voorzitter De Vries is er nu nog meer sprake van een topsportklimaat.