Man uit Drogeham overleden na wespensteek

Een 54-jarige man uit Drogeham is maandag overleden nadat hij werd gestoken door meerdere wespen. De man werkte voor wegenbouwbedrijf Koninklijke Sjouke Dijkstra uit Leek. Hij was bezig in de Goeman Borgesiusstraat in Schildwolde, toen hij een wespennest aantrof en gestoken werd.
De gemeente Slochteren had het bedrijf uit Leek ingehuurd. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de dood van de man.
In elkaar gezakt
Bij Dijkstra is verslagen gereageerd. Uitvoerder Gerrit Homan hoorde maandag van de medewerkers wat er gebeurd was. "Hij werkte aan het riool toen hij ineens gestoken werd door meerdere wespen. Hij liep daarna nog weg en riep dat er niet zoveel aan de hand was, maar onze machinist zag wel dat het mis was en belde 112. Nog geen twee seconden later zakte hij al in elkaar."
Reanimatie
Reanimatie door zowel zijn collega's als de hulpdiensten hielp niet meer. De klap komt hard aan bij Homan. "Het is dat ikzelf meerdere klussen heb, dus ik ben wel aan het werk. Maar alle collega's die er gisteren bij waren, zitten thuis. Ook twee broers van het slachtoffer waren erbij. Dit is vreselijk, voor iedereen."
Of de medewerker allergisch was, weer Homan niet. "Maar ik heb wel gehoord dat als je vijftien of twintig keer gestoken wordt, het sowieso dodelijk is."