Helmholt en Brandsma doen goede zaken in Linschoten

De tweede fierljepwedstrijd voor de nationale competitie in Linschoten is gewonnen door Jaco de Groot. De Woerdenaar sprong in de finale een nieuw persoonlijk en Hollands record van 21.57 meter. Dit is de tweede sprong ooit gemaakt.
De tweede plaats in Linschoten was voor regerend nationaal kampioen Bart Helmholt uit Burgum. Hij sprong in de voorronde wel het verst van iedereen: 20.74 meter. Omdat alleen de sprongen uit de voorronde tellen voor het klassement van de nationale competitie, doet Helmholt goede zaken. Hij staat eerste.
Nard Brandsma uit It Heidenskip werd derde. Ook hij was in de voorronde beter dan Jaco de Groot met een sprong van 20.37 meter. Brandsma staat nu tweede in het klassement van de nationale competitie.
Dames
Bij de dames stonden er geen Friezinnen in de finale. De top drie uit Fryslân deed niet mee. De winst ging naar Wendy Helmes uit IJsselstein. Zij sprong 16.57 meter. Tweede werd Kimberly Engelhard uit Gouda met een nieuw pr van 15.35 meter. De derde plaats was voor de winnaar van de eerste wedstrijd van de nationale competitie, Dymphie van Rooijen. Zij kwam niet verder dan 14.82 meter.
Junioren
Bij de junioren ging de winst naar Freark Kramer uit It Heidenskip. Zijn sprong van 18.98 meter was net even beter dan de 18.62 meter van Bobby Zwaagman uit IJlst. De derde plaats was voor nationaal kampioen Ricardo Faaij met een sprong van 18.23 meter. Omdat Faaij in de voorronde het verst sprong, blijft hij leider in het klassement.
Jongens
Wietse Nauta uit IJlst was de beste Fries bij de junioren. Hij werd derde met 16.93 meter, achter Reinier Overbeek (17.16) en Bas van Leeuwen (17.03).
Meisjes
Bij de meisjes stonden twee Friezinnen op het podium. Sigrid Bokma uit Hindeloopen werd tweede met 14.83 meter. Bente Vlas uit Heeg werd derde met 14.64. De winst was voor Demi Groothedde (15.43).