"Vervolging Feddema is waarschuwing voor andere verhuurders"

De vervolging van Wyb Feddema, eigenaar van één van de in 2013 afgebrande panden op de Kelders in Leeuwarden, moet een waarschuwing zijn voor andere verhuurders van kamers en appartementen. Dat zeggen de ouderen van Idsart Otte, die bij de brand om het leven kwam.
Eerder besloot het Openbaar Ministerie dat Feddema niet vervolgd zou worden, maar met een speciale procedure bij het Hof heeft de familie die vervolging toch nog afgedwongen. Omdat ze vinden dat verhuurders van kamers en appartementen niet te licht over de brandveiligheid mogen denken.
“Je krijgt Idsart niet terug, maar hoe kun je voorkomen dat eigenaren van de panden of huiseigenaren die in de verhuur zitten er mee weg komen als ze de zaken niet voor elkaar hebben”, zegt Theo Otte over de reden om Feddema toch te vervolgen.
De vader van Idsart is erg blij dat de zaak nu voor komt. “Dat heeft te maken met het statement dat wij willen maken tegenover de eigenaren van de panden. Niet alleen in Leeuwarden, maar in heel Nederland. Het moet niet zo zijn dat zijn dood voor niets is geweest.”