Omrop Fryslân introduceert nieuwe jingles op radio

‘Alle dagen nij…..’ Het is de slogan die iedere dag op Omrop Fryslân radio te horen is. Maar vanaf maandag klinkt de radio heel anders. Dan wordt de nieuwe vormgeving geïntroduceerd, oftewel de zogenoemde jingles en leaders. Fris, positief en energiek, zo omschrijft hoofdredacteur Klaas Geert Bakker het nieuwe gevoel van Omrop Fryslân radio. Het is onderdeel van een reeks aanpassingen op de radio.
Klaas Geert Bakker: "Begjin 2015 hat Omrop Fryslân in nije radioprogrammearring yntrodusearre, mei dêrop folgjend yn de twadde helte fan it ferline jier in folslein nij muzykformat. Dat dizze oanpassingen ús harkers oansprekke sjogge we oan de nije harksifers.” Die cijfers laten een flinke groei zien. Zo is het marktaandeel van Omrop Fryslân van 11% in juni en juli afgelopen jaar, gegroeid naar ruim 18% in juni en juli dit jaar. Daarmee staat Omrop Fryslân stevig op de eerste plaats in de provincie.
Nieuwe jingles
Volgende stap was de nieuwe vormgeving op radio. “It âlde jinglepakket bestie noch út in kombinaasje fan in oantal jinglepakketten fan de ôfrûne jierren. Spesjaal foar de omrop is der in folslein nij lûd komponearre. Grutsk kinne we sizze dat Omrop Fryslân mei de yntroduksje fan dit nije pakket hielendal klear is foar de radio fan no en de takomst”, Zo vindt de hoofdredacteur. De slogan 'Alle dagen nij' wordt ingeruild voor ‘Ofstimd op dy’.
Andere stemmen
Met de nieuwe vormgeving wordt afscheid genomen van de oude vertrouwde stem van Rein Tolsma, presentator van onder andere Prelude. Zijn stem was meer dan 30 jaar te horen in de leaders op radio. Met een auditie binnen de omroep zijn twee nieuwe, maar toch vertrouwde stemmen gevonden, die voortaan het geluid bepalen. Dat zijn die van presentatoren Eric Ennema en Femke de Walle. Voor het inzingen van de leaders is gekozen voor de stemmen van Pieter van der Zweep en Elske DeWall. Hoofdredacteur Bakker over de keuze voor Elske DeWall: “In topsjongeres, dy’t op en top Frysk is, wat wolle jo noch mear”.
De volledige vormgeving is gemaakt door het bedrijf Top Format Productions uit Haarlem. Het is een gerenommeerd bedrijf in de 'business', die ook leaderpakketten voor onder andere NPO Radio 6, AVRO-TROS en Gerard Ekdom op NPO Radio 2 maakt. Top Format Productions werkt ook voor zenders in Zweden, Noorwegen, Spanje en België. Dave Albers, creatief directeur van Top Format Productions, is verheugd over het resultaat: “Elke jingle zit vol gevoel: er gebeurt écht iets met je, waardoor Omrop Fryslân met een eigenzinnig, trots en positief geluid nog dichterbij de luisteraars komt.” Het nieuwe geluid van Omrop Fryslân radio is vanaf maandag 5 september te horen