Wat is uw plan voor Nederland? Pimp de troonrede

© ANP
Wat moet er volgens u in de troonrede staan? Over twee weken leest koning Willem Alexander de regeringsplannen voor het komende jaar weer voor op Prinsjesdag. Maar wie vindt dat het anders moet, kan meedoen aan Pimp de Troonrede. De beste plannen worden verzameld en de winnaar krijgt de kans om over die plannen te spreken in de Tweede Kamer.
De alternatieve troonrede moet in 350 woorden of een videoboodschap van anderhalve minuut passen en voor 8 september binnen zijn. De insturingen worden beoordeeld door een proffesionele jury.
De bedenkers van de beste drie inzendingen mogen hun voorstel presenteren bij het Prinsjesfestival. De finale van Pimp de Troonrede is op maandag 19 september in Studio Dudok in Den Haag. Behalve de jury kiest ook het publiek een favoriet. De jury bestaat uit Frans Weisglas ( (oud-Kamervoorzitter), Erica Meijers (hoofdredacteur De Helling), Walter Freeman (Nederlands Debat Instituut) en Jo-Annes de Bat, gedeputeerde in de provincie Zeeland.
VIP-rondleiding
De schrijver van de beste troonrede krijgt een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer en mag bij verschillende politieke partijen het plan toelichten.