Kaartverkoop voor muzikale komedie 'Seks Tips' loopt goed

Een avond van de muzikale komedie 'Seks Tips, wat je van nichten leren kan' was al binnen een dag uitverkocht. De voorstelling is vanaf 21 oktober te zien in Friesland. "Ik had wel verwacht dat het goed zou lopen, maar zo snel zo goed dat verbaast mij toch wel wat", zegt acteur Theun Plantinga.
Hij speelt in het stuk een homoseksuele man (Alex) met wisselende contacten, die een vrouw tegenkomt met een huwelijk dat niet zo lekker loopt. Hij geeft haar tips om de seks wat spannender te maken. Julia Berendse speelt de vrouw.
Het stuk gaat niet alleen over seks, vertelt Plantinga in De middei fan Fryslân. "Het stuk heeft ook een andere inhoud: het gaat over relaties, vriendschap en het verlies van een vriend aan aids. Maar daaromheen is het vooral een ontzettend hilarische voorstelling."
Broadway
De voorstelling is onder andere geïnspireerd op het Engelse boek 'Sex Tips for Straight Women From a Gay Man.' Het idee om het stuk tot een muzikale komedie te maken komt van Dick van den Heuvel. Hij regisseert het stuk en maakt het script.
Hij vond Plantinga een geschikte acteur voor de rol van Alex. Plantinga bedacht op zijn beurt dat er ook wel eten en drinken kon worden geserveerd onder het stuk, hetgeen nu ook gebeurt.
Première
De première van het stuk is op 21 oktober in Café 't Dûke-Lûk in Veenwouden. Op 27 november is de komedie dus al uitverkocht in Veenwouden. Het stuk is in oktober en november ook nog te zien in Lemmer, Sneek, Dokkum en Wommels: daarna wordt het in de rest van Nederland gespeeld.
De muzikale komedie kan nog door zalen worden geboekt; eigenaars die dat willen, kunnen contact opnemen via info@homemadeproductions.nl