Joost van Aken: "Dit is een grote opluchting"

Verdediger Joost van Aken is erg blij en opgelucht door de winst van SC Heerenveen op PEC Zwolle. De club wwon thuis met 1-0. "Dit was een heel belangrijke overwinning. We hadden dit echt nodig", zo zegt Van Aken.
Heerenveenn had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en de winst tegen Zwolle zorgde dan ook voor blijdschap bij het team. Ook het thuispubliek dacht er zo over, zag Van Aken: "Dit is een grote opluchting. Je ziet ook aan de supporters hoe blij ze ermee zijn. En dat zijn wij ook! Dit geeft echt een lekker gevoel."
"Met je hart spelen"
Trainer Jurgen Streppel zag zijn ploeg in de eerste helft dramatisch spelen, mar kreeg het voor elkaar om de spelers in de tweede helft goed te laten voetballen. Hij was niet tevreden over het spel en heeft dit tijdens de rust duidelijk gemaakt aan het elftal. Hij wilde meer inzet zien en meer emotie.
Die aanpak werkte. "Gelukkig zijn er in het voetbal emoties. Je ziet in de tweede helft dat als je wat meer met je hart speelt, we gewoon goed voetballen", zo zegt Streppel.