Michiel Hemmen: "Dit was ondermaats"

Cambuur-aanvaller Michiel Hemmen is niet te spreken over het verlies van zijn ploeg tegen Helmond Sport. Hij noemt de prestatie ' ondermaats'. Opnieuw krijg Cambuur een tegendoelpunt uit een standaardsituatie. "Dat kun je pech noemen, maar het is al de zoveelste keer. Het is waarschijnlijk geen pech meer, we staan gewoon niet goed", zegt een teleurgestelde Hemmen.
Cambuur had continue de bal, maar kon maar niet gevaarlijk worden voor de goal van Helmond Sport. Hemmen: "Wij waren vandaag gemakkelijk te verdedigen. Ik denk dat we te weinig diepgang hebben."
In de slotminuten had Hemmen de 1-1 op zijn slof, maar hij schoot de bal op de enkels van de keeper. "Helaas voor mezelf, helaas voor de ploeg, helaas voor de club", zo zegt Hemmen.
"Pissig"
Ook trainer Rob Maas heeft genoeg van de tegendoelpunten uit standaardsituaties. "Elke keer gebeurt het weer dat er gescoord wordt uit een standaardsituatie. Daar word je zo langzamerhand wel wat pissig om", seit Maas. "We zijn onze eigen vijand in standaardsituaties."
Het liefst wil Maas zo snel mogelijk deze uitslag wegpoetsen met goed voetbal. De volgende wedstrijd van Cambuur laat echter nog eventjes op zich wachten. Pas over twee weken is de volgende wedstrijd, thuis tegen Almere City. "De twee weken rust geven ons de tijd om aandacht te schenken aan het verdedigen in standaardsituaties", zo besluit Maas.