"Strenger straffen van eigenaar bijtende hond is zinloos"

Het heeft geen enkele zin om eigenaren van honden die mensen bijten strenger te straffen. Dat zegt Petra Seinstra uit Lemmer. Ze is al meer dan 15 jaar eigenaar van een hondenschool in Súdwest-Fryslân en reageert hiermee op het voornemen van de Tweede Kamer om eigenaren strenger te straffen als de hond agressief wordt. "Het heeft geen zin om strenger te straffen. Je moet voorkomen dat mensen een verkeerde hond kopen", aldus Seinstra.
Kinderen
Iedere dag worden er honderden mensen gebeten door een hond. In de meeste gevallen loopt dat goed af, maar zo af en toe gaat het volledig mis. Vooral kinderen zijn relatief vaak slachtoffer. Anderhalve week geleden werd in Sneek een klein meisje in haar gezicht gebeten door een Amerikaanse staffordshireterriër. De hond zou nu in een asiel zitten.
Oproep Kamer
Kamerleden roepen nu op om eigenaren strenger te straffen, al zijn de partijen het er onderling nog niet over eens hoe dat dan precies moet.
Waar gaat het mis?
Seinstra raadt mensen aan om een hond te kopen bij een goede fokker. "Het gaat mis bij waar de honden worden gekocht. Er wordt niet bij een goede fokker gekocht." Bij een goede fokker is de moeder van de pup ook aanwezig. Daardoor kun je weer meer te weten komen over de achtergrond van de hond.