Veetransporteur bedreigd via internet na achterlaten koeien

© De Vries Media
De veetransporteur die woensdag zijn trailer met daarin acht koeien liet staan op de Ampèrelaan in Drachten, is via internet ernstig bedreigt. De man en zijn gezin zijn erg geschrokken van de anonieme bedreigingen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.
Beelden van de trailer met de koeien die vanwege de hitte nat werden gespoten door de brandweer, waren deze week bij allerhande media te zien en ontlokten de nodige reacties.
Volgens de transporteur was er niets aan de hand. De trailer stond er nog geen twee uur en de luiken waren open, zodat het vee genoeg frisse lucht kreeg. Vanwege de warmte stonden er maar acht koeien in de trailer, waar ruimte is voor het dubbele aantal. De transporteur voldoet met deze werkwijze aan de regels.
Misverstand
Toch zal de man zijn werkwijze aanpassen om bedreigingen voortaan te voorkomen. Hij zal vaker op en neer rijden en geen trailers meer langs de weg laten staan. Dat levert wel extra kosten op voor het bedrijf. Volgens de man is er onder het publiek niet veel kennis over hun werkwijze en komen daardoor misverstanden voor.