Introductieweek Van Hall Larenstein begonnen

Deze week start als eerste hogeschool in Leeuwarden de introductieweek op de hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Dit gaat dit jaar echter wat anders dan anders. Het gebouw van de school wordt op dit moment namelijk nog helemaal verbouwd. Zo’n 150 mensen zijn bezig om de school klaar te maken voordat de officiële lessen volgende week beginnen. Volgens Diana Keizer van de hogeschool moet de verbouwing eind deze week klaar zijn.
Overlast
Als dit niet lukt, dan moeten de nieuwe studenten zich maar even aanpassen aan de werkzaamheden, maar veel overlast zullen ze niet hebben, zo zegt Keizer. Er komen onder andere meer werk- en studieplekken voor de studenten en er is ook geïnvesteerd in duurzaamheid, zoals zonnepanelen.
Diermanagement
Dit jaar beginnen er 700 studenten aan een studie aan de hogeschool, dat zijn er evenveel dan vorig jaar. De meest populaire opleiding is zoals elk jaar Diermanagement. Vooral vrouwen hebben zich hiervoor ingeschreven. Volgende week beginnen ook de NHL en Stenden met de introductieweek.