UPDATE: Drie doden bij ongeluk met zeilboot in Harlingen

Bij een ongeluk met een grote zeilboot bij Harlingen zijn zondagmiddag drie mensen om het leven gekomen. Het gaat om drie Duitse mannen van 19, 43 en 48 jaar uit de gemeente Amberg. Op zee, niet ver van de haven van Harlingen, brak de voorste mast van de zeilboot af. De mast klapte naar beneden en daardoor kwamen de slachtoffers om het leven.
Na het ongeluk voer de zeilboot terug naar de haven van Harlingen. Daar werden de 51-jarige schipper uit Stiens, zijn vrouw en de negen andere opvarenden opgevangen en meegenomen naar het politiebureau. Zij zijn niet gewond geraakt. De Duitse opvarenden behoorden allemaal tot dezelfde familie.
Schipper aangehouden
Alle betrokkenen bij het ongeluk krijgen slachtofferhulp aangeboden. De schipper is aangehouden en gehoord door de politie, omdat hij als eigenaar verantwoordelijk is voor de boot. Het gaat om het charterschip Amicitia met Harlingen als thuishaven.
Onderzoek
De oorzaak van de mastbreuk is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. Technische specialisten van de landelijke politie hebben een onderzoek ingesteld naar de zeilboot. Hoelang het onderzoek zal duren, is nog niet bekend.