Drachtster vrouw gewond bij bomaanslag in Thailand

© ANP
Bij de bomaanslag in Thailand is donderdag de 18-jarige Michelle Vriesema uit Drachten licht gewond geraakt. Dat meldt het AD. De Drachtster kreeg drie bomscherven in haar been. Volgens haar vader gaat het naar omstandigheden goed met Michelle. Ze was alleen op reis in Thailand. Na een vakantie van vijf weken, ziy ze zaterdagavond terug naar Nederland komen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdagmiddag het reisadvies voor Thailand aangescherpt. Er zijn volgens het ministerie in het hele land.
Verschikkelijk
"Het is verschrikkelijk wat haar is overkomen", zegt vader Gerrit Vriesema tegen het AD. Afgelopen nacht werd hij gebeld door zijn dochter Michelle. “"Zolang ze me pijnstillers geven gaat het prima,'' zo meldt Michelle via Whatsapp. "Er wordt goed voor me gezorgd. Ik mag niet klagen als ik naar de anderen kijk.''
Goed weggekomen
Volgens Gerrit Vriesema heeft zijn dochter nog geluk gehad bij de aanslag. “"Michelle heeft ontzettend veel geluk gehad. De aanslag is gepleegd met een soort clusterbom, waar blijkbaar allemaal kogels in zaten. Die zijn beland in haar voet, scheenbeen en net onder haar knie. Vooral op die laatste plek zat een groot gat. De kogels zijn operatief verwijderd en nu gaat het gelukkig beter. Dit had veel erger kunnen aflopen."
Toen de bom ontplofte, was Michelle op pad met een 23-jarige reisgenoot die ze in Thailand had ontmoet. Deze vrouw raakte zwaargewond.