Weduwe Joustra overgenomen door Boomsma Distilleerderij

Beerenburgmerk Weduwe Joustra uit Sneek is overgenomen door collega-beerenburg-producent Boomsma Distilleerderij in Leeuwarden. Het Sneker familiebedrijf was op zoek naar een overnamekandidaat, nadat aandeelhouder Dirkzwager in Schiedam failliet gegaan was. Weduwe Joustra zelf is een financieel gezond bedrijf. Er waren dan ook veel overnamekandidaten.
Klik
Boomsma is net zoals Weduwe Joustra een oud familiebedrijf. Daarom was er volgens beide partijen meteen een klik. Directeur Chantoine Boomsma zegt dat Weduwe Joustra een belangrijk onderdeel is van de Friese cultuur. Dat mag niet verloren gaan.
Weduwe ouder dan Boomsma
Bij Weduwe Joustra verandert er voorlopig niets. Heleen Sonnenberg blijft directeur en het bedrijf blijft gevestigd in Sneek. Of alle banen behouden blijven, is nog niet te zeggen. Weduwe Joustra bestaat 152 jaar, Boomsma 130 jaar.
Trots
Heleen Sonnenberg laat in een eerste reactie weten trots te zijn op de overname. Volgens haar heeft het bedrijf twee ''bizarre'' weken achter de rug. Ze heeft er alle vertrouwen in dat haar bedrijf in goede handen is voor de toekomst. Ze ziet Boomsma niet als concurrent, maar als collega die begrijpt hoe de markt werkt. "We moeten ons als producenten gezamenlijk sterk maken voor de beerenburg.''
Terug in Fryslân
Sonnenberg denkt nog veel te kunnen leren van het innovatieve van Boomsma. Ze sluit uitbreiding van de productie niet uit. ''Maar eerst gaan we vieren dat Weduwe Joustra na 35 jaar terug is in Friesland.'' Het recept van de Weduwe Joustra-beerenburg blijft een familiegeheim.