Weening: "Dit is sa skande foar Bauke Mollema"

"Skande. Wat in domme pech." Zo omschrijft wielrenner Pieter Weening uit Harkema de dag voor de Nederlanders vrijdag in de Tour de France. Tom Dumoulin viel uit met een breuk in zijn onderarm en Bauke Mollema verspeelde na een valpartij zijn podiumplek.
Weening kent Mollema goed, ze reden samen bij de Raboploeg. "Ik haw ek noch wolris kontakt mei him. Dit is echt in ramp foar him."
Op de limiet
Weening volgt de Tour de laatste dagen en zag de valpartijen vrijdag dus ook. "Dit is krekt dêr't je net op hoopje. Mar doe't er foel, tocht ik fuortendaliks al 'bliksem, no giet it net goed'. It wie in lêstige ôfdaling."
"Hy hie der miskien noch bykomme kind, mar dan sitst fuort al op de limyt en dan moast noch begjinne oan de lêste klim. En de konkurrinsje seit ek net 'we wachtsje efkes'. Dy fytse wol troch."
Zo tien minuten verliezen
Volgens de Harekiet is het moeilijkste gedeelte van een grote ronde het laatste weekend in de bergen. "Dan rekkenje minsken harren al ryk. Dat dogge wy yn Nederlân ek hiel gau. Wylst je op in minne dei yn de bergen sa tsien minuten ferlieze kinne. Mar dit is echt hiel skande foar Bauke."