Geen beroep aanrijding Sint Nicolaasga

© Plysje Fryslân, Twitter
Het Openbaar Ministerie gaat definitief niet in beroep tegen de straf voor de vrouw die twee jaar geleden twee jongetjes aanreed in Sint-Nicolaasga. Zowel de rechtbank als het gerechtshof veroordeelde de vrouw tot 240 uur werkstraf, nadat ze ze al een tijdje had achtervolgd. Dat was omdat de jongens volgens de vrouw haar honden vaak klierden. Door de aanrijding raakte één van de slachtoffers blind aan één oog. De andere jongen raakte lichtgewond.
Het OM verdacht de vrouw in eerste instantie van poging tot doodslag, maar daar ging de rechtbank niet mee akkoord. Voor het gerechtshof wilde het Openbaar Ministerie de vrouw daarom vervolgen voor gevaarlijk rijden, maar ook dat was volgens de rechter niet te bewijzen. De vrouw is nu veroordeeld voor behoorlijk onvoorzichtig rijden. Daar laat het OM het nu definitief bij.
Advocaat Tjalling van der Goot laat weten dat zijn cliënte erg blij is dat de strafzaak na twee jaar klaar is. Ze betreurt de gevolgen voor de slachtoffers en hoopt dat alle betrokkenen nu rust krijgen.