Directeur Weissenbach wint rechtszaak tegen Caparis

Caparis heeft ook de rechtszaak tegen directeur Klaas Weissenbach verloren. Weissenbach zit vanaf maart thuis omdat er volgens de directeur Ben Gerrits onregelmatigheden zouden zijn met de contracten van Weissenbach en de andere directeur Tjerk Sinnema. SInnema won eerder al zijn zaak en is weer aan het werk. Gerrits zit ziek thuis.
Ook Weissenbach moet van de rechter weer aan het werk worden gelaten, op last van een dwangsom. Via zijn advocaat Joost Funke laat Weissenbach weten dat hij content is met de uitkomst en dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk wil.
Hij heeft zijn advocaat gevraagd geen inhoudelijke mededelingen te doen over de uitkomst omdat hij geen discussie met zijn werkgever wil hebben via de media.
Ried fan kommissarissen
De raad van commissarissen heeft eerder aangegeven dat ze zullen opstappen als ze de zaak tegen Weissenbach ook zouden verliezen. Siem Jansen heeft bevestigt dat als Weissenbach de zaak wint hij opstapt. Wat de andere beide leden van de RfK doen is nog niet bekend. Robert Veenstra is voorzitter van de Raad van Commissarissen, Hugo van Woerden lid.
Sjoerd Feitsma
Leeuwarder wethouder Sjoerd Feitsma zal zich beraden op zijn standpunt na de uitspraak van de rechter. Donderdagavond wordt de uitspraak besproken in een vergadering van aandeelhouders, wethouders van de GR en de drie leden van de raad van commissarissen. Feitsma gaat ervan uit dat ook Siem Jansen hierbij aanschuift.
Feitsma is benieuwd naar de reactie van de raad van commissarissen en de interim bestuurder op deze rechterlijke uitspraak en de nu ontstane situatie. Feitsma houdt voorlopig vertrouwen in de rvc. Voor hem staat echter voorop dat het belang van de werknemers van Caparis het belangrijkste is.