Raad Heerenveen: Zo snel mogelijk compleet rfk Caparis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen moeten hun best doen om ervoor te zorgen dat de raad van commissarissen van Caparis zo snel mogelijk compleet is. Uit naam van de ondernemingsraad moet er een kandidaat in komen. Dat vindt de volledige gemeenteraad van Heerenveen, behalve de VVD.
In de raad werd maandagavond gedebatteerd over de situatie bij de sociale werkvoorziening. De meeste sprekers waren niet te spreken over de rol van de raad van commissarissen.
Koers voor de toekomst
De wethouders van de gemeenschappelijke regeling van de acht gemeenten hoeven niet eerder bijelkaar te komen als 1 september. PvdA-wethouder Coby van der Laan van Heerenveen zei dat maandag tegen de raad. De gemeenschappelijke wethouders hebben een koers voor de toekomst van het bedrijf uitgezet, maar lijken het daar onderling niet over eens te zijn.
Bovendien heeft Heerenveen met Smallingerland het vertrouwen opgezegd in de raad van commissarissen van Caparis. Ook dat geeft spanning. En dus is het beter om even te pauzeren volgens Van der Laan.
Rechtszaak
Woensdag is de uitspraak in de rechtszaak van directeur Klaas Weissenbach. De raad van commissarissen heeft aangekondigd dat als hij de zaak wint, zij dan zullen opstappen. Maar PvdA-wethouder Jelle Zoetendal van de gemeente Heerenveen denkt dat dat niet zo snel zal gebeuren.