UPDATE: Talma State Heeg ontruimd, geen gaslek gevonden

De ontruiming van Talma Satate in Heeg is voorbij. Het verzorgingstehuis werd maandag aan het begin van de avond ontruimd vanwege in mogelijke gaslekkage.
Zeventien mensen mochten rond middernacht weer terug naar hun eigen appartement. Van zeven andere bewoners moest het appartement toen nog worden gecontroleerd. De brandweer heeft inmiddels laten weten dat er geen schadelijke stoffen zijn aangetroffen.
De brandweer schaalde eerder maandagavond op naar GRIP1, omdat mogelijk het gehele verzorgingshuis ontruimd zou moeten worden. Volgens een woordvoerder van de brandweer was het uit voorzorg dat er was opgeschaald. Een gehele ontruiming blijft nu uit.
Een vleugel van zorgcentrum Talma State in Heeg is maandagavond ontruimd vanwege een mogelijke gaslekage. Alle bewoners werden rond half elf nog opgevangen in de recreatiezaal van het centrum. Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk.
De brandweer werd gewaarschuwd door medewerkers die dachten dat se gas geroken hadden. Brandweermensen hebben samen mei medewerkers van het energiebedrijf Lander gezocht naar een gaslek, maar dat is niet gevonden. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er eerder op de dag werkzaamheden aan het dag geweest en is daarbij lijm gebruikt. Mogelijk hebben lijmresten ervoor gezorgd dat de melder afging.
Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) is de naam van de methode waarmee wordt bepaald hoe de coördinatie tussen de hulpverleningsdiensten verloopt. Bij een GRIP1-situatie is er een goede afstemming van de hulpdiensten nodig. Normaal is GRIP0. GRIP5 is een grote ramp.