Claudy Jongstra zoekt nieuwe naam voor haar studio

Studio Claudy Jongstra krijgt na twintig jaar een andere naam. De kunstenares uit Spannum, die internationaal bekend is met haar monumentale werken van vilt, wil van haar imago af als 'viltkunstenares'. Zij noemt zichzelf liever 'farmer, alchemist and artist', oftewel boer, verfmenger en kunstenaar.
Het zuinig omgaan met de aarde en het landschap staat bij Jongstra op de voorgrond. De wol die ze gebruikt komt van Drentse heideschapen. De pigmenten waar ze de wol mee kleurt, haalt zeuit pranten die verbouwd worden op een stuk land bij Húns.
Claudy Jongstra wil een nieuwe naam omdat ze niet alleen werkt, maar met een grote groep creatieve mensen. Hoe de Studio Claudy Jongstra gaat heten, is nog niet bekend.
Silver Medal
In mei dit jaar won Jongstra een Silver Medal op de Chelsea Flower Show in Londen, de belangrijkste tuinshow van de wereld. Zij had een tuin gemaakt met verfgewassen uit Nederland.
Adele en Brad Pitt
Het meest recente werk dat ze gemaakt heeft, is voor het Wetterskipsgebouw in Leeuwarden. Op dit moment werkt ze aan kunstwerken voor de Anthonie van Leeuwenhoekkliniek in Amsterdam, de rechtbank van Amsterdam en een kantoor in Chicago. Bekende artiesten als Adele en Brad Pitt hebben werk van Claudy Jongstra in huis.
In het Fries Museum is een expositie van haar werk te zien tot 8 januari.