Weduwe Joustra erg getroffen door problemen bij Dirkzwager

Het Sneeker beerenburgbedrijf Weduw Joustra is erg getroffen door de faillissementsaanvraag van aandeelhouder Dirkzwager. De berichtgeving hierover is keihard binnen gekomen, zegt directeur Heleen Sonnenberg in een verklaring. Ze is de zesde generatie Joustra die aan het roer staat van het familiebedrijf.
Wat een faillissement van het moederbedrijf betekent voor Weduwe Joustra, is niet duidelijk. Maar de consequenties zijn enorm, zegt Sonnenberg. Ze is erg geraakt, maar ook strijdvaardig.
"Doordrinken!"
Weduwe Joustra is een zelfstandige BV binnen de Dirkzwager Groep en wordt al 152 jaar geleid door de familie. Volgens Sonnenberg zal er alles aan gedaan worden om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Voorlopig is het wachten op contact met de curator. Pas dan kunnen er plannen worden gesmeed.
"Wat ik op dit moment alleen maar kan doen is zorgen dat we met familie en onze eigen mensen rugrecht blijven. De Friese vlag hangt al weer aan de gevel. We willen laten zien dat we er nog gewoon zijn, dat Weduwe Joustra een gezond bedrijf is", zegt Sonnenberg.
Ze heeft wel advies voor mensen die willen weten hoe ze kunnen helpen: "Mensen vragen hoe ze kunnen helpen. We adviseren: Doordrinken!"
Overname
De bewindvoerder van Dirkzwager zegt tegen het Financiëel Dagblad dat hij in gesprek is met partijen die het Sneeker bedrijf willen overnemen. Er is geen belangstelling voor een overname van het volledige Dirkzwager.
Volgens Hermsen was de directie van het moederbedrijf al langer bezig om bedrijfsonderdelen te verkopen. "De problemen bij Mitra hebben nu de gehele groep meegetrokken. Ook goed draaiende onderdelen van Dirkzwager zijn hiervan het slachtoffer', zegt Hermsen in het Financiëel Dagblad.