Mishandeling conducteurs gefilmd door stationscamera

De mishandeling van de twee medewerkers van Arriva zaterdagavond op een perron van het station van Leeuwarden is gefilmd door camera's op het station. De politie heeft de beelden volgens vervoerder Arriva veilig gesteld voor verder onderzoek. Daarmee lijkt het oplossen van de zaak een stap dichterbij gekomen.
Een groep jongeren had niet betaald voor de reis van Dronrijp naar Leeuwarden, een kaartje kost nog geen drie euro, en mishandelden de twee medewerkers toen die een boete wilden uitschrijven. De groep ging er daarna vandoor.
Slachtofferhulp
Een van de concucteurs is in het ziekenhuis behandeld. Beide medewerkers zitten nu thuis en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.
Arriva onderzoekt nog hoe het kan dat de harde schijf van de beveiligingscamera's in de trein kapot was. De systemen in de andere treinen worden nu ook onderzocht.
Vragen VVD
De VVD-statenfractie wil van de provincie weten welke maatregelen zijn genomen om de veiligheid te verbeteren en of er meer maatregelen nodig zijn. Daarnaast wil de fractie weten of de camera's in de trein vaker niet functioneren.