"Mishandeling onacceptabel! Blijf van ons personeel af"

De politie is op zoek naar een groep van vier of vijf jongens die zaterdagavond een conducteur en een machinist van Arriva heeft mishandeld. Dit gebeurde op het station van Leeuwarden op it perron waar de trein uit Harlingen stopt. Arriva onderzoekt of er beelden van de mishandeling opgenomen zijn door de camera's op het station.
De harde schijf van de camera in de trein was stuk, zo meldt woordvoerder Joyce de Vries van Arriva. Zij is niet te spreken over de mishandeling. "Onacceptabel! Je blijft met je handen van ons personeel af."
De controleurs wilden de jongeren een proces-verbaal geven, omdat ze de treinreis niet hadden betaald. Op het station van Leeuwarden kwam het tot een worsteling tussen de groep en het treinpersoneel. Volgens de politie kreeg een conducteur een trap tegen het hoofd. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De machinist werd op het station behandeld. De politie zoekt getuigen van de mishandeling.
Wim Eilert van de vakbond voor rijdend personeel VVMC heeft op Twitter kritiek geuit over het feit dat de harde schijf van de camera in de Arriva-trein stuk was. "Slechte zaak!", zo schrijft Eilert.