Laatste dag voor Dutch Solar Challenge

De Dutch Solar Challenge is zaterdag nat geëindigd in de Prinsentuin in Leeuwarden. Dat had nogal wat consequenties voor de wedstrijd. Veel boten hebben de finish niet gehaald. De snelste boten zijn als laatste gestart en kregen daardoor ook het meeste mee van het slechte weer. Ook spreken deelnemers over vertragingen waar ze geen invloed op hadden. Sommigen zijn boos over de gang van zaken en het regende dan ook protesten.
Volgens projectdirecteur Albert Bosscha hoort zoiets wel wat bij een zonnebootrace op een dag met veel regen.
Klassemint
Het leek er op dat het klassement door het slechte weer behoorlijk is gewijzigd. Koploper TU-Delft haalde de finish niet op tijd. Daardoor kwam CLAFIS Victron Energy boven aan te staan, maar dat was voordat de jury zich had uitgesproken.
De laatste dag van de Dutch Solar Challenge ging zaterdag in Grou van start. De deelnemers moesten toen richting Sneek. Vandaar gingen ze op weg naar finishplek Leeuwarden. De Solar Challenge werd voor de zesde keer gehouden. De start was afgelopen zondag in Amsterdam. De rest van de week waren de zonneboten te bewonderen in Lemmer en Drachten.