RvC van Caparis wil weer in gesprek met ondernemingsraad

© Omrop Fryslân, Joris Kalma
Het kort geding dat de ondernemingsraad van Caparis heeft aangespand tegen de benoemingsprocedure van de nieuwe interim-directeur Peter Lincklaen Arriens dient op 22 juli. De interim-directeur is benoemd door de raad van commissarissen van de sociale werkvoorziening. De ondernemingsraad is daarover niet om advies gevraagd. Volgens de RvC was dat niet nodig, maar de ondernemingsraad bestrijdt dat.
Gesprek met ondernemingsraad
Een lid van de raad van commissarissen, Siem Jansen, zegt dat de RvC zal zien wat ze kunnen doen om het kort geding van tafel te krijgen. Zij willen in gesprek met de ondernemingsraad. Ook noemt hij de optie van een mediator. De ondernemingsraad bevestigt dat er contact is over een eventueel gesprek tussen de RvC en de ondernemingsraad. Inhoudelijk willen ze niet via de media reageren, omdat het volgens hen een interne zaak is.
Spoedbijeenkomst
De aandeelhouders, de wethouders van de acht Caparisgemeenten proberen volgende week nog een keer bijelkaar te komen in een spoedbijeenkomst. Wethouder Jos van der Hortst van de gemeente Smallingerland zegt dat de ontwikkelingen elkaar blijven opvolgen en er steeds weer nieuwe situaties ontstaan. Het oorspronkelijke plan om na de zomerreces bij elkaar te komen, is volgens hem te laat. Ook de raad van commissarissen is gevraagd daarbij te zijn, bevestigt Siem Jansen.