Verdachte man opgepakt op Zaailand in Leeuwarden

Op het Wilhelminaplein in Leeuwarden is woensdagmiddag rond vijf uur een verdachte man opgepakt. Hij liep over het plein met een kastje in zijn handen die aan draden verbonden was. Zijn mond was afgeplakt met tape en hij had een ontbloot bovenlijf en een heuptasje, waar mogelijk iets verdachts in zat. Dat vertelde een verslaggever en cameraman van RTV Flevoland, die op dat moment in een live-uitzending zaten.
De verslaggever en de cameraman hadden een rechtszaak gevolgd en deden daar voor het gerechtshof in Leeuwarden live verslag. Op de achtergrond was ondertussen te zien hoe de man door de politie opgepakt en meegenomen werd.
Volgens de journalist zouden mensen op het terras de verdachte man hebben zien lopen en de politie hebben gebeld. Bij de woordvoerder van de politie was woensdag nog niets bekend over het voorval.
UPDATE: De politie meldde woensdagavond dat de man geen bom bij zich had, maar dat het om een 12-volts autostekker ging. De politie doet nader onderzoek naar het incident en heeft helpinstanties ingeschakeld voor de man.