"Voor de vakantie is architect nieuw MFA-gebouw bekend"

De Skâns
Een nieuwe klankbordgroep in Gorredijk zal nog voor de zomervakantie een een architect voor een nieuw MFA-gebouw in het dorp selecteren. Deze klankbordgroep bestaat onder andere uit omwonenden van de Burgemeester Harmsma School, Plaatselijk Belang, de Skâns en vertegenwoordigers van basisschool De Flambou/Trimbeets.
Aanstaande donderdag wordt de groep officieel gepresenteerd. De groep is opgezet om ervoor te zorgen dat de belangen van de diverse instellingen goed mee worden genomen in de realisatie van het nieuwe MFA-gebouw.
De klankbordgroep is hierin onafhankelijk. Zij kan bijvoorbeeld advies geven over het materiaal en kleurgebruik. Klaas de Winter is de omgevingsmanager van het nieuwe MFA en is daarnaast aangesteld om ervoor te zorgen dat er goed om de omgeving wordt gedacht. "Wij kunnen wel van alles bedenken, maar straks staat hier een MFA voor de Gordyksters. Zij moeten hier straks hun nieuwe plek vinden en voordeel hebben van het feit dat onderwijs, cultuur en ontspanning op één plek samenkomen. Dat alle betrokkenen al zo vroeg in het proces een belangrijke stem hebben, zorgt voor draagvlak en maakt de MFA sterker en beter. Zo bouwen we samen aan de nieuwe huiskamer van Gorredijk", zo zegt De Winter.